NAGYKŐRÖSI
REHABILITÁCIÓS SZAKKÓRHÁZ és
RENDELŐINTÉZET
CITY HOSPITAL

Rövid tájékoztatók

A Kórház-Rendelőintézet rövid története

     Nagykőrös a Duna-Tisza közén, Pest-megye déli szegletében helyezkedik el, három nagy alföldi város "szorításában" (Kecskemét, Szolnok, Cegléd).                                                                                               

A fővárostól délre, 80 km-nyi távolságban fekszik. Lakóinak száma 27 000 a vonzáskörzetébe tartozó két községgel együtt 32 000 fő.

    Városunkban az egészségüggyel kapcsolatos első fontos írásos dokumentumok századunk első évtizedéből származnak.

    1926. januárjában nyílt meg az első fekvőbeteg gyógyintézet, az úgynevezett "Csutorás szanatórium", sebészeti profillal.

    A négy alapszakmás (belgyógyászat, sebészet, szülészet - nőgyógyászat, gyermekgyógyászat) 157 ágyas városi közkórház egységes szervezeti irányítás alatt 1956 novemberében kezdte meg működését három telephelyen, melyet 1982-ben politikai döntéssel megszüntettek, s egy krónikus belgyógyászati osztályt alakítottak ki, mely a ceglédi kórház III. Belgyógyászataként működött.

    A politikai rendszerváltás első szabadon választott képviselő-testülete, a város Önkormányzata 1990 őszén legfontosabb célkituzésének a kórház rekonstrukciójának megkezdését tartotta. Az új kórház építése 1993 novemberében kezdődött meg, melynek eredményeként 1995-ben átadásra került az új keleti épületrész. A nyugati szárny üzembe helyezésére 2000 áprilisában került sor. Ezzel lehetőség nyílt a járó és fekvőbeteg szakellátás egy telephelyen történő, költséghatékony, magas szakmai színvonalon történő működtetésre.                                                                                                                                      

  Az európai szintű hotelszolgáltatás és a korszerű diagnosztikai egységek biztosítják a kor színvonalán történő gyógyító tevékenységet a város és vonzáskörzete számára.
Oldal nyomtatása!