NAGYKŐRÖSI
REHABILITÁCIÓS SZAKKÓRHÁZ és
RENDELŐINTÉZET
CITY HOSPITAL

Betegtájékoztató
Intézetünkben a krónikus belgyógyászati osztály 2007.04.01-óta 50 ágyon működik.

Így terveink szerint a város lakosságának - nem sürgősségi - belgyógyászati jellegű fekvőbeteg ellátása biztosítható, a tárgyi és személyi feltételek rendelkezésre állnak.

A háziorvosi beutalás 8:00 és  16:00 óra közt az osztállyal történt előzetes egyeztetés alapján történik.
Megszűnt az ügyeleti időszakban történő betegfelvétel, délután 16 órától másnap reggel 8:00 óráig betegeket nem fogadunk. Ezen időszakban a nagykőrösi lakosokat sürgősségi ellátásra a Kecskeméti Megyei Kórház sürgősségi osztálya fogadja.
          
A mozgásszervi-, és kardiológiai rehabilitációs osztályok 145 ággyal rendelkeznek. A hatályos jogszabályoknak megfelelően a háziorvosi beutalóval a rehabilitációs szakrendelésen keresztül, míg szakorvosi beutalóval közvetlen osztályos felvétel lehetséges.
Mind két esetben előjegyzés, illetve előzetes megbeszélés szükséges.
Nagykőrös, 2007. március 27.

Kedves Betegünk!

Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte intézetünket!
Bízunk benne, hogy betegségére, panaszaira gyógyulást talál kórházunkban. Mi és munkatársaink azon leszünk, hogy egészségét mihamarabb visszanyerve térhessen vissza családja körébe, otthonába. Szeretnénk ezzel a tájékoztatóval megkönnyíteni kórházi tartózkodásuk idejét.

    Kórházi felvételre, beutalóval, előjegyzés alapján kerülhetnek a betegek. A felvételhez szükséges iratok: TAJ kártya, személyi igazolvány, korábbi zárójelentések, orvosi leletek, beutalók.

Felvételre jelentkezni a fenti dokumentumokkal az osztályon az osztályos orvosnál, vagy az osztályos betegfelvételi irodán. Kórtermi elhelyezéséről, egyéb alapvető tájékoztatásáról is az osztályos orvos, és az osztályos ápolónő gondoskodik. Kérjük, felvételkor jelölje meg azt a személyt, hozzátartozót akit a jogszabályokban meghatározott esetekben értesítenünk kell.

Az egyéni tisztálkodáshoz, étkezéshez szükséges eszközöket kérjük, hozza magával.

    Felvételkor, illetve kórházi tartózkodása során többféle dokumentumot, nyilatkozatot kell elolvasnia és aláírásával tanúsítani az abban foglaltak tudomásul vételét. Kérjük, gondosan olvassa el ezeket, mert ennek alapján tudnak az intézeti dolgozói, pl. hozzátartozóinak tájékoztatást adni, vagy a tájékoztatást megtagadni.

    Kérjük hasonló gondossággal olvassa el a Házirendben foglaltakat. Szeretnénk figyelmét különösösen a látogatási idő betartására! Sem az Ön, sem betegtársai gyógyulását nem segíti elő a folyamatos látogatás, a délelőtti órákban, mikor a vizitek, vizsgálatok, kezelések vannak, a látogatók zavarják a gyógyítást, így az Ön gyógyulását is. természetesen súlyos beteg esetén mód van a hozzátartozó állandó benntartózkodására, de ez minden alkalommal egyénileg dönthető el a hozzátartozó, és a beteg bevonásával.
Az intézet egész területén tilos dohányozni és szeszes italt fogyasztani!
    Önnek lehetősége van kórházi kezelése során - egyedi engedély alapján - saját tévékészülékét, rádióját használni, amennyiben betegtársai pihenését, gyógyulását ez nem zavarja.
Mobiltelefonját csak mások zavarása nélkül használja.

    Kórházi kezelése során orvosa különféle diétát írhat elő. a diétás nővér naponta felkeresi és tájékoztatja a szükséges diétáról, és ha betegsége jellege ezt megkívánja, megfelelő tanácsokkal is ellátja Önt. Ha ezeket az étkezési utasításokat megszegi, és az előírtakon kívül pl. hozzátartozóktól származó ételt is fogyaszt, előfordulhat, hogy állapota rosszabbodik, betegsége nem javul. ezért bármilyen étel illetve ital fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa, vagy a diétás nővér tanácsát.      Ételeinek megfelelő tárolására minden osztályon hűtőszekrények állnak rendelkezésre. Ide ételt csak névvel ellátva, megfelelő higiénés csomagolásban tegyen.

    Önnek az egészségügyi törvények alapján joga van minden felvilágosítást megkapni betegségéről. A törvényi kötelezettségen túl mind a gyógyítóknak, mind a gyógyulásra váróknak alapvető érdeke az együttműködés. ezért ha bármi problémája, kérdése van, valamit nem ért, vagy kifogása van valami ellen, forduljon kezelőorvosához, az adott osztály vezetőjéhez, illetve a betegjogi képviselőhöz.

    A napi gyógyító munka során felmerülő kérdésekre is maradéktalan választ kaphat az egészségügyi személyzettől.
A szükséges vizsgálatok előtt a hatályos jogszabályok alapján szóban vagy írásban tájékoztatást kap. Bizonyos beavatkozások esetén ezek elvégzéséhez írásos beleegyezése is szükséges (beleegyező nyilatkozat).

    A kórházi kezeléssel bizonyos kötöttségek is együtt járnak.

Kérjük, legyen tekintettel betegtársaira, és erre hívja fel látogatói figyelmét is!

    Telefonon intézetünk - hozzájárulás esetén is - csak a kórházi kezelés tényéről ad felvilágosítást. Telefonon tarthatja a kapcsolatot hozzátartozóival, a kórház központi számán keresztül a nővérpultoktól közvetlenül a betegágyhoz kapcsolható a hívás.

Kérjük, lehetőség szerint a délutáni órákban használják a készüléket.

A hitélet gyakorlására istentisztelet formájában is lehetősége van kórházunkban. (Ennek pontos helyéről és időpontjáról az osztályos nővér nyújt tájékoztatást).

Látogatási idő:

Hétfőtől - péntekig:        15 órától - 18 óráig
Szombat - vasárnap:     10 órától - 12 óráig és 15 órától - 18 óráig


Kórházunkban az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

Büfé a földszinti aulában, ahol újságok, élelmiszerek, alapvető tisztálkodási cikkek kaphatók.

Nyitva tartása: Hétfő - Csütörtök:              7:00 órától - 17:00 óráig
                             Péntek :                                7:00 órától - 16:00 óráig
                            Szombat - Vasárnap:         8:00 órától - 12:00 óráig

Kártyával és érmével működő nyilvános telefonok az intézet több helyén elérhetőek.

    Hazabocsátásáról kezelőorvosától kap tájékoztatást, lehetőségek szerint a tervezett időpont előtt 24 órával. Távozásakor zárójelentést kap, kórházi kezelését igazoló "fekvőbeteg igazolás" kíséretében. Zárójelentése tartalmazza a kórházban elvégzett vizsgálatokat, a kezelést, rövid összefoglalót a betegségéről, és a javasolt gyógymódot.

Zárójelentésével 24 órán belül háziorvosánál jelentkeznie kell!

    Az intézet minden dolgozójának közös célja, hogy a hozzáforduló beteg embereknek gyógyulást, panaszaira enyhülést tudjon nyújtani. Annak érdekében, hogy betegeink elégedetten távozzanak, minőségpolitikai irányelveink betartásával a kor szakmai színvonalának megfelelő betegellátásra törekszünk

Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet vezetősége
 
Oldal nyomtatása!